Over


De paarden experts kan je vinden via de volgende categorieën:


Osteopathie & Chiropraxie, Shiatsu & Spiermassage, Dierenartsen, Hoefonderhoud, 

Gebitsverzorging & Bit- & Bridlefitting, Fysiotherapie  & Zadelpassers, Training & Biomechanica,

Voedingsleer en Natuurgeneeskunde, Fytotherapie & Oliën, Communicatie & Healing, Paardencoaching, Revalidatie & Thermografie.


Over de oprichting "Paarden Therapeuten":


In de December editie (2018) van Cap Magazine staat een uitgebreid artikel over de oprichtster Veerle Dumarey, het doel en de missie van het kwaliteitsplatform PaardenTherapeuten.be. Lees het volledig artikel hieronder :


HEALTH, TACK & TRAINING:

A better world for horses!


Paarden Therapeuten is de merknaam voor paarden professionals in de paardensector in België. Deze merknaam werd bedacht door Veerle Dumarey, oprichtster van Paarden Therapeuten in 2017. Enkel wie lid is kan zich een *paardentherapeut noemen. (*een paardentherapeut is geen erkend beroep)


www.paardentherapeuten.be is het 1ste netwerk van paarden professionals in België, opgericht sinds 2017. De paarden experts stellen de kwaliteit van hun diensten voorop en kiezen daarom om samen te werken met andere paarden professionals, om het paardenwelzijn van elk paard te verbeteren


De paarden professionals op deze website zijn gecontroleerd op professionele studies en ervaring met paarden. Hier bent u als paardeneigenaar of verzorger zeker van een betrouwbare behandeling voor uw paard.

Doelstelling platform:


  • Voor paardeneigenaars en verzorgers:

Een betrouwbaar platform met een oplijsting van paarden professionals en waar doel- en praktijkgerichte informatie over het onderhoud en de gezondheid van paarden wordt gedeeld.


  • Voor dierenartsen:

Een vlotte en transparante samenwerking opbouwen tussen dierenarts en paarden professionals uit verschillende regio's ten voordele van de paardengezondheid.


  • Voor paarden professionals:

De paarden experts in een positief daglicht plaatsen en hun kennis en ervaring te delen.


Missie:           


Dit online platform werkt mee aan de bewustmaking inzage de gezondheidsverzorging en het onderhoud van paarden en hiermee zodanig paardenverwaarlozing tegen te gaan.