Sanne Cappaert

SANNE CAPPAERT - Massage voor paarden" Zonder balans geraak je niet vooruit. "

Over Sanne Cappaert...


Al van kinds af ben ik bezig met dieren. In het hoger onderwijs besloot ik dan ook te gaan voor de richting agro -en biotechnologie Dierenzorg. Daar heb ik stage mogen lopen bij een veearts waar zowel paarden en koeien aan bod kwamen en heb ik ook een kleine stage gelopen bij Petra van de Paardenbloem. Bij haar ben ik nog enkele jaren blijven hangen om haar paarden te rijden en verzorgen.


Ik ben uiteindelijk niks blijven doen met mijn opleiding en ging een heel andere weg uit.
Enkele jaren geleden ging onze merrie wat achteruit door haar artrose en kocht ik een paardje dat ook wat sneller last had in zijn beweging. Iedere keer dat ik een therapeut liet komen was ik dan ook gefascineerd door het effect van zo een behandeling op het lichaam. Ik begon me ook af te vragen of we als mens niet te weinig belang hechten aan onze paarden hun fysieke en mentale gezondheid. Als mens gaan we geregeld naar de kinesist, chiropractor, osteopaat, coach etc..


Onze paarden leveren topprestaties maar krijgen daar weinig voor terug. Ik begon me in te lezen en kwam terecht bij Massage Hippique in Nederland. Ik twijfelde geen seconde en schreef me direct in voor 3 jaar, de theorie kon je makkelijk thuis studeren en om de 2 weken heb je hier ook praktijklessen waardoor je echt een goede basis meekrijgt en zelf veel leert voelen en zien, ook huiswerk krijg je hier geregeld mee zodat je tussen de praktijklessen aan de slag moet blijven. Ondertussen heb ik met glans de sportmassage voor paarden afgerond en ging in bijberoep aan de slag. Ik volg nu bij Massage Hippique nog de opleiding Equine Taping en de Fascia. Ik probeer iedere maand ook de webinars van Massage Hippique en de Horse Inside Out mee te volgen. Ook heb ik de opleiding voedingsconsulent gevolgd bij Klaartje Van Steen omdat er zoveel in het lichaam afhangt van voeding en ik hierdoor mijn klanten ook wat kan bijsturen indien nodig.


Het geeft zoveel voldoening om mijn klanten en hun paarden te zien groeien omdat hun paard beter gaat presteren zowel fysiek als mentaal en daar doe ik het voor. Sportmassage draait niet alleen om sportpaarden maar kan ook veel nut hebben bij oudere paarden, jonge paarden, recreatiepaarden... Net zoals wij mensen, oud of jong, groot of klein, ook allemaal wel eens nood hebben aan een fysiotherapeut om ons beter in ons vel te voelen.

Diploma's & certificaten


Sportmasseur paarden

Paardenmassage - licentie 4

Raindrop therapie paard Essentiële Oliën

Locatie