Delphine Vandersarren

DELPHINE VANDERSARREN - Hof Ter Biezen 


" Een gezonde geest in een gezond lichaam, ook voor uw paard. "

Over Delphine Vandersarren...


Ik ben Delphine Vandersarren, al heel mijn leven ben ik gepassioneerd door paarden. Al van kleinsaf loop ik rond op de Belgische renbanen. Naast de drafsport ben ik ook actief in de springsport. Hierdoor heb ik ook veel bijgeleerd over andere disciplines (jumping en dressuur). Door zelf al regelmatig geconfronteerd te zijn geweest met blessures, revalidatie, aangepaste trainingsschema werd ik meer en meer naar die richting getrokken. 


Daarom heb ik ook studies gedaan zoals eerst Animal rehab tech & sport coaching, daarna Shiatsu, manuele therapie zoals EMFR  (Myofasciale release) om mij meer naar de revalidatie van paarden zelf te leggen. 


Eerst ben ik begonnen met sportmassage en therapeutische massage. Hier had ik al mooie resultaten bij enkele trainers met dravers. Toch merkte ik dat ik nog moest verder zoeken om de paarden nog beter te kunnen helpen. Hiermee kwam ik dan uit bij Shiatsu. Doordat je hierbij werkt op de meridianen of energetische banen in het lichaam van de paarden, kan je dieper werken. Niet alleen lichamelijk maar ook op het mentale van het paard: "Een gezonde geest in een gezond lichaam is belangrijk." 


Soms komt het dat het paard nog pijnlijke spierverhardingen heeft of triggerpunten. Deze kan je dan loswerken met de myofasciale release. Dus voor elk paard is er een aangepaste behandeling. 


In de paardenwereld ben ik ervan overtuigd dat je nooit genoeg weet. Daarom volg ik geregeld bijscholingen of clinics.  Dit voorjaar ben ik daarom een aantal weken naar Amerika geweest om eens in een revalidatiecentrum te werken om te weten hoe het daar aan toe gaat. Dti was een enorm leerrijke ervaring voor me.

Diploma's & certificaten:


Animal rehab techniques and sport coaching


Dieren natuurlijk genezenPaardenshiatsu


Chris Irwin level 1: Riding, LungeChris Irwin Level 2: Long LiningEquine Myofasciale ReleaseLocatie