Debby Mertens

DEBBY MERTENS - Dierenosteopaat" Life is motion, motion is life. "


Over Debby Mertens...


Als kind was ik al enorm begaan met dieren. Ze hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Met honden ben ik opgegroeid en toen ik 9 jaar was, maakte ik kennis met de paardenwereld. Dit was ook het moment dat ik startte me paardrijden. Ik heb er dan ook altijd van gedroomd om met dieren te kunnen werken.
Ik ben kinesitherapeut van opleiding. Dit heeft de weg tot Dierenfysiotherapie open gezet. Een aantal jaar later heb ik dan nog de opleiding Veterinair Osteopaat gevolgd die ik in 2015 met succes heb beëindigd.
Door mijn jaren ervaring als ruiter kan ik eigenaars ook trainingstips en adviezen geven wat het herstelproces van hun paard na een behandeling alleen maar kan bevorderen.


De gezondheid van uw dier staat bij mij centraal.


Je kennis up-to-date houden is hoe dan ook een must in dit vakgebied. Daarom probeer ik regelmatig cursussen of bijscholingen te volgen. Ik beperk me niet tot één bepaalde manier van behandelen. Osteopathie en fysiotherapie staan centraal maar door het constant opdoen van kennis en het leren van nieuwe technieken, ben ik in de mogelijkheid om een behandeling te kiezen die het beste aansluit bij wat het dier nodig heeft op dat bepaald moment. Het doel bij elke behandeling is steeds om het evenwicht en de mobiliteit in het lichaam te herstellen zodat uw dier terug pijn vrij kan bewegen.


Naast paarden behandel ik ook honden. Maar heeft u een vraag over een andere diersoort, sta ik er zeker ook voor open om dit voor u op te lossen.


Diploma's & certificaten


Dierenosteopaat: paarden & honden

Fysiotherapie bij paarden & honden

Dry Needling

Sportmassage

Functional Equine Taping

Initiator Paardrijden

Voeding en voedingsmanagement

Locatie