Lies Claeys

DA Lies Claeys - Dierenarts & dierenosteopaat' Every horse and human deserves a safe place from which to heal and grow '


Over dierenarts Lies Claeys...


Mijn missie is om een veilige plek te zijn waar zowel paarden als mensen hun kwetsbaarheden (fysiek en/of mentaal) kunnen neerleggen met als doel om steeds meer in hun kracht te komen.


Mijn liefde voor paarden werd me met de paplepel meegegeven, de keuze om diergeneeskunde te gaan studeren was dan ook voor de hand liggend. Gaandeweg groeide mijn interesse voor de alternatieve geneeswijzen. Nadat ik afstudeerde als dierenarts aan de universiteit van Merelbeke begon ik onmiddellijk met de opleiding dierenosteopathie van ICREO. Deze holistische kijk op de diergeneeskunde sprak me zo aan dat ik onmiddellijk na het afstuderen bij ICREO de opleiding veterinaire acupunctuur startte.


Op dit punt doe ik geen eerstelijns diergeneeskunde meer en hou ik ervan om samen te werken met eerstelijns dierenartsen om te brainstormen, kennis en kunde samen te leggen om zo tot een duurzame oplossing voor de paarden te komen. Ik geloof sterk dat wat we van paarden vragen niet altijd vanzelfsprekend is, maar vaak als vanzelfsprekend genomen wordt. Daarenboven zijn het prooidieren en kunnen ze heel goed en lang compenseren, alvorens problemen zichtbaar worden. Een grote plus aan osteopathie en acupunctuur is dat ze beide preventief inzetbaar zijn.


In de jaren dat ik het geluk heb met paarden te mogen werken, merkte ik vaak dat wanneer een eigenaar niet goed in zijn/haar vel zit, stress heeft of angstig is, dit vaak weerspiegeld wordt door zijn/haar paard. Dit inzicht, gecombineerd met een passie voor persoonlijke ontwikkeling brachten me bij de opleiding tot horse reflected coach.


Diploma's & certificaten:


Dierenarts

Dierenosteopaat

Acupunctuur

Horse Reflected Coach Level 1

Locatie