Sanne Ledure

SANNE LEDURE - Hoefsmid: Het Snuitenhuis" Hoefzorg op maat van uw paard. "

Over Sanne Ledure...


Sinds 2012 ben ik actief bezig met paarden en hun hoeven. Zoals zo vele hoefverzorgers ontstond mijn interesse vanuit een lange lijdensweg met mijn eigen merrie. Bij haar werd hoefkatrol type vier vastgesteld, wat resulteerde in een duidelijke kreupelheid, zelfs onbelast. Ik startte mijn carrière als apprenti bij mijn eigen hoefsmid die me de basis leerde, alvorens te starten met mijn drie jarige opleiding als meester hoefsmid aan het CVO in Anderlecht.


Tijdens en na mijn opleiding was ik gedurende 4 jaar werkzaam bij een zeer kundige hoefsmid waar ik de kneepjes van het vak verder onder de knie kreeg. Ondertussen ontwikkelde ik een grote interesse voor het barefoot (anatomisch) bekappen. Ik leerde van traditionele smeden en luisterde naar barefoot trimmers. Die kennis combineer ik in mijn eigen eclectische werkwijze.


Ik ga er prat op om een genuanceerd antwoord te bieden op de vragen die er zijn omtrent hoefverzorging voor paarden pony’s en ezels.  Ik bekijk  niet enkel de voeten van het paard maar ook hun verhouding tot de volledige beweginsmechaniek, de omgeving, het voedingspatroon, de sport… 


Het welzijn van het paard staat op de eerste plaats.


Ik vind het belangrijk om te luisteren naar wat het paard zelf aangeeft. Ik kies daarom niet resoluut voor een welbepaalde manier van bekappen of hoefbescherming, maar kies de methode die het beste aansluit bij de noden van het paard.


Erg belangrijk hierbij is de inbreng van de eigenaar. De eigenaar brengt het meeste tijd door met zijn paard, hij kent zijn gedrag en zijn karakter en is het beste geplaatst om te zien of zijn paard beter of net minder goed gaat.


Door goed met elkaar te communiceren komen we tot een optimale verzorging van het paard.

Ook de samenwerking met andere professionelen vind ik belangrijk. Ik neem graag contact op met de veearts, osteopaat …


Daarnaast is het correct informeren van mijn klanten een van mijn paradepaardjes – pun intended- d.m.v. correcte wetenschappelijk bewezen informatie.


Door zelf up to date te blijven van de wetenschappelijke ontwikkelingen en me voortdurend bij te scholen hoop ik mijn klanten toe te kunnen leiden tot correcte en begrijpbare informatie omtrent hoeven en hoefverzorging. Dit door enerzijds informatie te geven specifiek met betrekking tot hun paard, anderzijds door af en toe een cursus of workshop te organiseren.

 

Diploma's & certificaten


Hoefsmid

Barefoot Hoefbekapper

Natuurlijk Hoefbekappen

Hoefschoenen: advies & passen

Equine Assisted Therapy

Biomechanica: Gevorderd

Locatie