Charlotte Stoffelen

CHARLOTTE STOFFELEN - Hoef en Woef - Paardenosteopathie" Ik behandel elk paard alsof het de mijne is, met geduld en passie.

Ze terug zo gebalanceerd mogelijk krijgen is mijn doel. "


Over Charlotte Stoffelen...


Zo lang ik mij kan herinneren zijn dieren mijn passie en toevlucht. Het duurde dan ook niet lang voordat ik verliefd werd op paarden, de gentle giant waarmee je zo hecht kan samenwerken en het leven ontdekken. Ook honden hebben van jongs af aan een centrale plaats in mijn leven, een trouwe vriend die altijd voor positiviteit zorgt. 

Ik wist dan ook al snel dat ik iets met dieren zou gaan doen. Wanneer ze mij vroegen wat ik later wilde worden was mijn antwoord steevast ‘dierenarts’. Naarmate ik ouder werd kwam ik in contact met osteopathie. Een meer natuurlijke manier om paarden te behandelen, wat mij dan ook meteen enorm aansprak. Met die gedachte ben ik de opleiding ‘revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ aan de Katholieke Universiteit Leuven gestart. Ik wilde een goede vooropleiding hebben om de studie paardenosteopathie aan te vatten.


In 2017 ben ik afgestudeerd als humaan kinesitherapeut aan de KULeuven en datzelfde jaar ben ik nog met de opleiding paardenosteopathie aan The Vluggen Institute te Waldfeucht gestart. Tijdens de opleiding ben ik aan het werk geweest als humaan kinesist. Gedurende deze jaren heb ik geleerd om te voelen waar blokkages en problemen zitten omdat dit kon bevestigd worden door de patiënt, wat nu met paarden natuurlijk wel wat ‘moeilijker’ is. Door mijn achtergrond als humaan kinesitherapeut heb ik geleerd kritisch en doorgrond te werken. Bovendien neem ik graag ruim mijn tijd om jouw paard te behandelen. Zo zal ik nooit overhaast te werk gaan en geen tijdsdruk op jullie leggen!


Mijn doel is om elk paard weer zo gebalanceerd mogelijk te krijgen.


In oktober 2019 ben ik afgestudeerd als paardenosteopaat en is mijn grote droom gestart!


Diploma's & certificaten


Equine Osteopath EDO

Hondenosteopathie

Locatie