Paarden Therapeut

Over de oprichting "Paarden Therapeuten":


In de December editie (2018) van Cap Magazine staat een uitgebreid artikel over de oprichtster Veerle Dumarey, het doel en de missie van het kwaliteitsplatform PaardenTherapeuten.be. Lees het volledig artikel hieronder :


Wat is een Paardentherapeut?

Of wat zijn Paarden Therapeuten?


Een Paardentherapeut is de merknaam voor een paarden professional in de paardensector in België. Deze naam werd bedacht door Veerle Dumarey, oprichtster van Paarden Therapeuten in 2017. Enkel wie lid is kan zich een *paardentherapeut noemen. (*een paardentherapeut is geen erkend beroep)


Het meervoud hiervan is Paarden Therapeuten: de paarden professionals hebben elk hun eigen expertise die je kan terugvinden onder de volgende lijst van paarden beroepen en categorieën: Osteopathie & Chiropraxie, Shiatsu & Spiermassage, Dierenartsen, Hoefonderhoud, Gebitsverzorging & Bit- & Bridlefitting, Fysiotherapie & Zadelpassers, Training & Biomechanica, Voedingsleer en Natuurgeneeskunde, Fytotherapie & Oliën, Communicatie & Healing, Paardencoaching, Revalidatie & Thermografie.


De paarden therapeuten op deze website zijn gecontroleerd op professionele studies en ervaring met paarden. Hier bent u als paardeneigenaar of verzorger zeker van een betrouwbare behandeling voor uw paard.

Doelstelling platform:


  • Voor paardeneigenaars en verzorgers:

Een betrouwbaar platform met een oplijsting van paarden professionals en waar doel- en praktijkgerichte informatie over het onderhoud en de gezondheid van paarden wordt gedeeld.


  • Voor dierenartsen:

Een vlotte en transparante samenwerking opbouwen tussen dierenarts en paarden professionals uit verschillende regio's ten voordele van de paardengezondheid.


  • Voor paarden professionals:

De paarden professionals in een positief daglicht plaatsen en hun kennis en ervaring te delen.


Missie:           


Dit online platform werkt mee aan de bewustmaking inzage de gezondheidsverzorging en het onderhoud van paarden en hiermee zodanig paardenverwaarlozing tegen te gaan.