Partners

Partners

" All horses have a voice, we can only listen. "

Paarden Therapeuten werkt actief samen met de volgende partners om de leefwereld van de paarden te verbeteren:

Bij Mestcheck.be kan je terecht om de mest van je paard te laten onderzoeken op de aanwezigheid van wormeitjes. Bovendien vind je er uitgebreide informatie over het belang van mestonderzoek. Daarnaast bieden ze cursussen aan over mestonderzoek, waarbij zowel theoretische achtergrond als praktische vaardigheden worden behandeld.


In de webshop kan je kiezen uit een uitgebreid scala aan mestonderzoeken voor verschillende dieren waaronder paarden, ezels, honden, katten, alpaca's, lama's, geiten én schapen. Je kan ook aanvullende onderzoeken toevoegen voor leverbot, longworm of aarsworm. Ten slotte kan je ervoor kiezen om je meststaal per post te verzenden of zelf af te leveren in een koelkast die bij hen voor de deur staat.


Het parasitologisch laboratorium is gelegen te Herent bij Leuven. Hier worden dagelijks verschillende mestonderzoeken uitgevoerd, zodat jij maximaal 24u na ontvangst van het meststaal het resultaat al ontvangt.

Maak kennis met het team van verzekeringsspecialisten van Q&O Horse Insurance, dat zich al meer dan 30 jaar inzet voor de Belgische paardenwereld. Vanuit Oostende Koerse en met een eigen wedstrijdstal die deelneemt aan regionale, nationale en internationale springwedstrijden, zorgen ze ervoor dat alleen het beste geleverd wordt.


Hun voortdurende investering in hippische kennis houdt hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, wat leidt tot innovatieve verzekeringsproducten geïnspireerd door ervaringen uit het verleden.


Hun focus:

  • Paardeneigenaren van alle disciplines, voor hobby of beroep.
  • Eigenaren van 2 paarden en paardenvrachtwagens, voor persoonlijk gebruik of verhuur.
  • Bedrijven in de hippische sector.
  • Medische en paramedische beroepen.
  • Veilingen.
  • Alle professionals in de paardensport.


CentaurFederation.be verenigt als beroepsvereniging therapeuten (humaan) en coaches die paard(achtig)en inzetten in hun dienstverlening, zowel individueel, groepsgericht of in teams. Centaur Federation wil een bijdrage leveren aan een verdere kwalitatieve uitbouw van het werkveld en zo samen met de leden, als vertegenwoordiger toewerken naar een officiële erkenning van het beroep. 


Op regelmatige basis worden vormingsmomenten en workshops waarin afwisselend één van de 3 actoren in de triade (participant - paard - professional) aan bod komt.Bij Weideverhuur.be zorgen we ervoor dat verhuurders en huurders elkaar sneller vinden. Via ons platform kunnen de verhuurders voor meer zichtbaarheid van hun accommodatie op het internet zorgen zonder dat ze hiervoor grote kosten moeten doen.


Wij geven verhuurders namelijk de kans om hun accommodaties gratis op ons platform te plaatsen. Doordat wij zonder tussenpersoon werken blijft u ook het 1 op 1 contact behouden met uw  huurders:  Word verhuurder. 


Hiernaast is weideverhuur.be ook het ideale platform voor huurders die op zoek zijn naar een (nieuwe) accommodatie voor hun paard(en). Via ons platform kunt u namelijk snel en makkelijk de beschikbare accommodaties in uw buurt vergelijken. Samen verhuren wij uw accommodatie! 

Hippocura & Paarden Therapeuten slaan de handen in elkaar om samen het paardenwelzijn in België te verhogen.


Hippocura is een vernieuwt concept van paardenoppas, dat uniek is in de paardensector!


“Hippocura, uw betrouwbare paarden oppas service in de buurt!”


Hippocura creëert een netwerk van zowel paardeneigenaars als paardenliefhebbers om de dagelijkse verzorging van paarden te voorzien. Als paardeneigenaar word je in contact gebracht met verzorgers in de buurt die afgesproken verzorgingstaken van jou paard kunnen overnemen éénmalig of voor een langere periode. Als paardenliefhebber kan je een centje bijverdienen door de paarden van (andere) paardeneigenaars te verzorgen.

PureHorse.nl was sponsor op de Paarden Therapeuten Dag 2019!


PureHorse.nl gebruikt alleen de allerhoogst haalbare kwaliteit biologische grondstoffen voor onze voeding. Daarnaast worden de ingrediënten niet bewerkt. Er wordt bijvoorbeeld geen brok van geperst en ook de bloemknoppen, bladeren, steeltjes zijn allemaal intact.


Dat ligt immers het dichtste bij de natuurlijke behoefte van het paard.


Zoek via de webshop naar een gezond voer voor jouw paard! 

De Paarden Therapeuten nemen deel aan Flanders Horse Expo 2019 !


Onze experts geven verschillende lezingen en demonstraties en je kan ze zelf ontmoeten op de stand in Hal 5 ! Kom zeker langs met alle paardenvragen. 


Bekijk het programma via deze link en vind ons bij de demo's en lezingen omtrent paarden.


Neem deel aan de wedstrijd en win gratis dagtickets!

Cap Magazine is het glossy maandblad voor paardenliefhebbers. Respect voor het paard staat in CAP op de eerste plaats. Met hoogstaande artikelen, betrouwbare en informatieve berichtgeving en eersteklas fotografie brengen wij het leven met paarden in beeld.


Van sportpaard tot boerenpaard, het paard als coach of therapeut. Het paard in zijn natuurlijke omgeving in het wild of op trektocht onder het zadel langs de mooiste plekjes in de natuur.


Lees het artikel over de oprichting van Paarden Therapeuten


Alle paarden therapeuten die lid zijn van het kwaliteitsplatform PaardenTherapeuten.be werken actief samen om de leefwereld van paarden te verbeteren. Paarden Therapeuten komen soms oog in oog te staan met gevallen van paardenverwaarlozing en mishandeling.


Als Paarden Therapeut helpen we graag het paard om zijn gezondheid te verbeteren. Daarom steunen wij jaarlijks een goed doel voor Paarden in Nood en daarbij alle vrijwilligers die hen hierbij helpen. 💪


Op #werelddierendag doneren de paarden therapeuten een totaalbedrag van 120€ aan de Stichting voor paarden in nood. 🤲Horse Awareness Event is dé ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor paardenliefhebbers uit België en Nederland. Voor jong en oud, als ruiter, menner, groom, supporter, coach, therapeut of dierenarts is het aanbod zeer divers, HAE 2017 163spannend, boeiend, leerzaam en gewoon leuk.


Het event biedt een

STRODORP (markt van standhouders)

PROGRAMMA met lezingen, demo’s, shows

ACTIE voor goed doel


EM Agriton ontwikkelde het Equibiome gamma als behandeling voor de stalomgeving, de stal, weilanden, voeders en het paard zelf.

Als aanvulling bij deze microbiologische producten, verdeelt Agriton ook natuurlijke grondstoffen die het evenwicht binnen organismen onderhouden en/of herstellen.

Equibiome is een gamma toepassingen voor de paardenhouderij waarbij de kringloopgedachte

bodem-plant-dier-mest centraal staat.