An Gybels

AN GYBELS - Equi Ikigai" Paarden als Ikigai. "

Over An Gybels...


Al van kleins af aan was ik gebeten door het paardenvirus. Als tiener en jonge twintiger was ik fanatiek springruiter. Ik liep echter met mijn paarden voortdurend tegen blessures aan. Dit heeft mij getriggerd om me te verdiepen in de gezondheid van paarden. Voor mij de start van een boeiend opleidingstraject.


Met mijn bedrijf Equi Ikigai specialiseer ik mij in het ondersteunen van (chronische) gezondheidsproblemen bij paarden


Ikigai is het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Het is het doel in je leven en je reden van bestaan. De passie en de levensvreugde. Al deze definities dekken precies wat paarden voor mij betekenen. Paarden ondersteunen in hun gezondheid zodat jullie samen zorgeloos van elkaar kunnen genieten, is mijn Ikigai. Ik heb een holistische visie op gezondheid en ik bekijk altijd het hele paard in zijn omgeving. Door middel van een uitgebreide intake ga ik het gezondheidsverleden van je paard na en probeer ik een goed beeld te krijgen van je paard en de omgevingsfactoren die mee spelen. Hiermee probeer ik de oorzaak van de problemen te achterhalen en gezondheidsproblemen van binnenuit aan te pakken in plaats van gewoon aan symptoombestrijding te doen.


Omdat een gezonde voeding voor mij de basis vormt van een goede gezondheid is een basis voedingsadvies inbegrepen in het intake consult. Je kan bij mij ook terecht voor een los voedingsadvies of een voedingstraject.


In overleg met jou stel ik een behandelplan op en overleggen we welke therapie(ën) het meest geschikt is voor jouw paard. Ik werk met manuele lymfedrainage, hirudotherapie (bloedzuigers), myofasciale therapie en Breuss massage. Na een behandeling pas ik indien nodig lymfetaping of equine medical taping toe om de behandeling verder te laten doorwerken.


Verder kan je bij mij ook terecht voor het aanpassen van hoefschoenen voor sport, recreatie en revalidatie.

Hieronder een greep uit de aandoeningen die ik frequent behandel:

 • Mok
 • Zomereczeem / jeuk
 • CPL
 • Hoefbevangenheid
 • Lymfangitis (einschüss)
 • Dikke koker , oedeem onder de buik of in de benen
 • Slechte weerstand
 • Bewegingsbeperkingen/ niet lekker lopen / niet helemaal lekker in je vel zitten
 • Rugpijn

k hoop jou en jouw paard binnenkort te mogen ontmoeten.

  Diploma's & certificaten


  Manueel Lymfe Drainage Therapeut

  Paarden-Sportmassage

  Myofascial Equine Therapist

  Barefoot Paardenadviseur

  Epigenetisch Orthomoleculair Consulent

  Hirudo Equine Therapeut

  Locatie