Delphine de Jonghe

DELPHINE DE JONGHE D'ARDOYE - Del Fuego Trainingstal"Respecteer het paard, Versta het paard en Spreek paardentaal: 

hierdoor ontstaat een nieuwe wereld waar harmonie centraal staat."

Over Delphine de Jonghe d'Ardoye...


Delphine is van heel jongs af gefascineerd door paarden en heeft zich gedurende meer dan 30j. in diverse vlakken verdiept. Van dressuur en springen, military, endurance, koers, voltige en grondwerk.


Door het Waarom en Hoe steeds opnieuw te bestuderen en de combinatie met een voorliefde voor anatomie, fysica en psychologie heeft ertoe geleid dat revalidatietraining een evidentie geworden is. Veelal worden paarden ten onrechte afgeschreven om verschillende redenen. Dit is onder andere een moment waar je dan bij Del Fuego terecht kunt omdat wij dan beginnen! In samenspraak met de eigenaar worden alle mogelijkheden besproken en zoeken we naar een haalbare oplossing.


Alles wordt met een holistische visie bekeken om de echte oorzaken op te sporen en te remediëren, indien gewenst samen met jouw dierenarts. Door samenwerking met diverse deskundigen, elk in hun vak, worden de beste kansen tot totale revalidatie aangeboden. Dit gebeurt in een professionele accommodatie met o.a. een ruime eb- en vloed binnenpiste en stallen van 4 op 4m. Door brede interesse op diverse vlakken blijft Delphine zich steeds bijscholen om paard en ruiter steeds verder te kunnen helpen.


Als centered riding instructeur wordt balans van paard en ruiter onder de loep genomen omdat Delphine weet als geen ander hoe belangrijk evenwicht in alles betekent.


Als kers op de taart kunt u ook uw paard laten Uitmeten en Behandelen met de MetaVital, een energetische scan -high-tech binnen de paardenwereld- die tot op het diepste energetisch niveau uitpluist wat er gaande is in het lichaam.


Daarbij werd steeds paard en ruiter geanalyseerd in zijn bewegingen en mentale welzijn waardoor de overstap naar high-tech in combinatie met het gevoelsmatige een evidentie is geworden. Delphine wil het paardenwelzijn verbeteren door de ruiter te leren het paard te verstaan en ermee samen te werken op een zachte efficiënte manier waar samenwerking centraal staat.


Del Fuego is de place to be om paard en ruiter holistisch in balans te brengen!


Op die manier bent u bij trainingsstal Del Fuego op de juiste plaats om:


  • uw paard beter te begrijpen en samen te werken 
  • uw paard door meting de echte oorzaken van problemen te zoeken en behandelen 
  • paard en ruiter holistisch in balans te brengen met oog op detail
  • uw paard te stallen o een plaats met gevoel en kennis van het paard
  • uw paard te trainen op diverse vlakken volgens de noden van paard en ruiter. 

Diploma's & certificaten


Instructuur Rechtgericht paardrijden


Supervisor Forever


Trainer B Dressuur


 Centered Riding Level I Instructor


Locatie