Veerle Vanden Berghe

Veerle Vanden Berghe - Equine Bodyworks & The Western Barn' Through Feel to Better Motion. '


Over Veerle Vanden Berghe...


Balans of homeostase is belangrijk voor een goed functionerend lichaam.
Een verstoorde balans leidt tot disfunctie, waarbij primaire en secondaire fixatie (oorzaak & gevolg) niet altijd logisch te detecteren is, d.w.z. dat wat je opmerkt niet altijd het probleem in se is.
Paarden compenseren en problemen worden dikwijls pas in een later stadium opgemerkt. Dit kan zich uiten in o.a. onregelmatigheden in de beweging en/of in extravert of introvert conflictgedrag (bokken, steigeren,… apathie, zich afsluiten,…).

Als osteopaat werk ik via manuele technieken zoals o.a. myofasciale release, cranio-sacraaltherapie, Dry needling en Triggerpoint pressure om fixaties, blokkades en negatieve spanningsvelden weg te nemen – dit draagt ook positief bij naar herstel na ziekte of blessure.
Ik werk ruim, doelgericht en in functie van betere prestaties, waarbij de fysiologische grenzen van het paard te allen tijde worden gerespecteerd !

Nadien wordt een ‘revalidatie’ behandeling en een “opvolgtraject” meegegeven, in functie van de restricties of problematiek, om het paard na het consult te helpen om terug beter te leren bewegen en mogelijks onderliggende zaken verder na te kijken (…zadel, tanden, voeding, management, hoeven, bloedanalyse ….) Naast osteopaat ben ik ook zadelpasser, heb ik een opleiding Instructeur/trainer Western doorlopen en blijf ik mij ook (autodidactisch) bijscholen om zo resultaatgericht mogelijk te kunnen werken.

De MiHealth is sinds kort aan mijn praktijk toegevoegd – dit werkt op bioresonantie. Door energie op specifieke plaatsen in het lichaam toe te voegen, wordt het elektrisch potentieel van de cellen verhoogd, wordt het zenuwstelsel geprikkeld en een signaal naar het brein verstuurd. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Diploma's & certificaten:


Practitioner Osteopaat

Sportmassage voor paarden

Cranioscacraal Therapie

Amerikaanse Rijkunst Instructeur

EHC Triggerpoint pressure

Dry Needling

Zadelpassen

Locatie