Karen Vanhamme

DA Karen Vanhamme - Dierenarts - osteopathie' Gezondheid in goede handen. '


Over dierenarts Karen Vanhamme...


In 2000 studeerde ik af als dierenarts aan de Universiteit van Merelbeke. Onmiddellijk na mijn studies vertrok ik naar Frankrijk, naar een mooie Bourgondische streek, waar ik 15 jaar gewerkt heb in een dierenkliniek als klassieke dierenarts. Snel groeide mijn interesse in alternatieve therapieën en verrijkte ik mijn kennis van klassieke dierenarts met complementaire opleidingen: osteopathie, massage, acupunctuur, westerse kruidentherapie en homeopathie.


Sinds mijn terugkeer in België doe ik geen eerstelijns diergeneeskunde meer en behandel ik jullie geliefde viervoeters vaak in nauwe samenwerking met de behandelende dierenarts. 


Het doel van een dierenosteopaat is verlichten en voorkomen van pijn, die vaak ontstaan door bewegings- en mobiliteitsproblemen. Fysische en emotionele klachten kunnen ontstaan omdat bewegingsbeperkingen tot functionele of structurele stoornissen geleid hebben. Elke structuur in het lichaam moet immers vrij kunnen bewegen om zijn functie optimaal te kunnen uitvoeren.


Osteopathie is gebaseerd op de onderlinge samenhang en samenwerking van de verschillende structuren en weefsels in het lichaam. Of het nu om botten, spieren of spijsverteringsorganen gaat, iedere structuur in het lichaam is continu in beweging en kan alleen op de juiste wijze functioneren in samenwerking met de andere structuren. Tijdens een osteopathie behandeling wordt uw paard of uw hond in zijn geheel behandeld en niet alleen de lokale klacht.


Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Op acupunctuurpunten worden dunne naaldjes ingebracht. Deze acupunctuurpunten zijn gelegen op ‘energiebanen’ of meridianen die verbonden zijn met de organen. Door het aanprikken van de acupunctuurpunten herstellen we de energiestroming in de meridianen en dus van de verschillende organen.


Westerse kruidentherapie: vaak ondersteun ik mijn behandelingen met westerse kruiden en volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, bv artrose die pijnlijk is bij vochtig weer wordt niet met dezelfde kruiden behandeld als artrose die pijnlijk is bij droge vrieskoude.


Diploma's & certificaten:


Dierenarts

Dierenosteopaat

Acupunctuur

Locatie