Julie D'Hooghe

DA Julie D'Hooghe - Paardentandarts' Zie niet wat je denkt te zien, maar zie, luister en voel wat er is. '


Over dierenarts Julie D'Hooghe...


Ik ben dierenarts met specialisatie paarden. Na mijn studies heb ik het genoegen gehad om mij meer te verdiepen in de wereld van de paardengebitten. Momenteel ben ik in opleiding om biomechanisch bitfitter te worden. Zo zal ik mijn 3 passies kunnen combineren namelijk tandheelkunde, orthopedie en preventie.   

Waarom ik koos voor specialisatie? Het leuke aan paardentandarts zijn is dat je veel aan preventie kan doen! Gaat je paard van jongs af elk jaar naar de tandarts dan kan je heel wat leed voorkomen. Daarnaast heb ik de drang om de mensen meer bewust te maken van de noden van het paard. Hiervan is een gezond gebit er één. Ik besef maar al te goed dat in België er nog veel mensen zijn die nog nooit gedacht hebben dat hun paard ook naar de tandarts moet. Laat staan er het nut van inzien. Daar wil ik graag verandering in brengen samen met mijn collega-paardentandartsen.


Zoals je al hebt gelezen staat preventie voor mij centraal. Tijdens een gebitsbehandeling hebben mensen ook tijd om te babbelen. Vaak gaat dit over hun paarden, waardoor er bij sommige verhalen al alarmbelletjes kunnen rinkelen. Dit is dan ook de ideale kans om advies te geven nog voordat het paard ziek wordt. Zo een paard kunnen helpen maakt mijn dag echt goed. Ook voor verhalen over de inrichting van weides, stallen, paddocks maar ook training etc. kan je bij mij terecht. Ik volg immers continu bijkomende opleidingen van paardenmasseur tot hoefbekapper om mijn kennis te verbreden. We zijn immers nooit uitgeleerd en kunnen altijd leren van elkaar!


Preventie komt ook op de loer liggen bij een ander stokpaardje van mij, namelijk de mestonderzoeken. Zo behandel ik nooit tegen wormen zonder voorafgaand mestonderzoek. De meeste mensen zijn me hiervoor dankbaar, dit omdat er niet steeds ontwormd hoeft te worden waardoor het goedkoper uitkomt en gezonder is voor het paard. Binnenkort komt ook de speekseltest voor de lintworm in het gamma waardoor ook hiertegen niet meer zomaar ontwormd hoeft te worden.


Om af te sluiten beschrijf ik nog 2 punten waarvoor ik wil staan:

  1. Luisteren naar het paard en het buikgevoel van de eigenaar!
  2. Eerlijkheid en collegialiteit

Als geluk bij een ongeluk heb ik door problemen met mijn eigen paard een team rond mij kunnen scharen waarin ik echt vertrouwen heb en waarbij ik altijd terecht kan voor raad en daad. Hierdoor probeer ik jou als eigenaar, indien nodig een zo groot mogelijk arsenaal aan behandelingsopties te geven zodat er altijd wel iets past voor jou en je paard. Weet ik iets niet helemaal zeker dan zal ik het voor je met plezier nog eens uitpluizen.


Kortom, ik wil zorgen voor een gelukkig paard met een gelukkige eigenaar.

Diploma's & certificaten:


Dierenarts

Paardentandarts

Biomechanisch fitter

Locatie