Charlene Malysse

CHARLENE MALYSSE - Dierenosteopathie


" The greatness of a nation and its moral progress can be judged

by the way its animals are treated. " - Mahatma Gandhi 

Over Charlene Malysse...


Al van kindsbeen af ben ik gefascineerd door paarden. Hun grote gestalte en zachtaardige karakter spraken me meteen aan. Begonnen als ruitertje op mijn achtste werd mijn passie alleen maar groter. Vandaag mag ik me gelukkig prijzen dat ik met deze fantastische dieren mag werken.


Mijn weg naar de osteopathie begon met een opleiding Kinesitherapie en een postgraduaat Manuele Therapie. Deze twee opleidingen boden mij de perfecte basis om de studies voor osteopathie bij dieren aan te vatten. Een grondige kennis van de anatomie en het medische aspect is immers onontbeerlijk. Begrijpen wàt je doet, waarom je het doet en wat je teweegbrengt is de basis, nadien volgt de uitvoering. Daarnaast begrijp ik perfect wat eigenaars bedoelen bij het aanbrengen van bepaalde rij-technische problemen doordat ik zelf jarenlang gereden heb.


Ieder dier is uniek en vergt een specifieke aanpak, ik pas dan ook mijn behandelingen aan aan elk individu. Het doel van een behandeling is om het evenwicht en de balans in het lichaam terug te brengen zodat de prestaties kunnen verbeteren.


Naast paarden behandel ik ook honden en katten. Uw viervoeter is bij mij in goede handen.

Ik ben vooral werkzaam in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Henegouwen.


Naast dierenosteopathie en haar liefde voor dieren heeft Charlene nog een groot talent namelijk portretten tekenen van jouw geliefde dier


Meer info via: 


Charlene Malysse Animal Drawings 

Diploma's & certificaten


Dierenosteopathie : Paard,  hond en kat

Equine Dry Needling volgens Andrea Schachinger

Voeding en voedingsmanagement

Locatie