Filip Van Oers

FILIP VAN OERS - EQUIBELL Therapist" Alles voor een mentaal en fysiek sterk paard in balans. "

Over Filip Van Oers...


Ik ben Filip, Een 10-tal jaren geleden besloot ik mijn leven en volledige nieuwe richting uit te sturen. Van een leven in de horeca ben ik terecht gekomen in de paardenwereld. Mijn eerste kennismaking met deze edele dieren was een stal met Arabische showpaarden. En van dag één was ik verkocht. Na enkele jaren ben ik overgestapt naar een internationale dressuurstal. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat er heel veel gevraagd wordt van de paarden. En dat er van ze verwacht wordt dat ze constant topprestaties leveren. Maar daar maar weinig voor terug krijgen. Daar is mijn interesse gewekt voor de opleiding tot paarden professional. Na de 3 jarige opleiding met thuis theorie studie en veel praktijk in Nederland heb ik ondertussen mijn licentie 4 Sportmassage, een licentie Guasha, Medical taping en EMFR (Equine Myofascial Release). Ik blijf me continu bijscholen en nu volg ik de opleiding ‘Masterclass Equine stretching and mobilisation’ en een ‘Masterclass Fascia Manipulation’. Zelf geef ik workshops mobiliseren en stretchen, en basis sportmassages op locatie.


Mijn leven draait rond paarden. En het geeft mijn zoveel voldoening om zowel de eigenaar als het paard te zien groeien. Mijn doel is om de paarden blessure vrij te houden en ze zowel mentaal als fysiek sterk te maken. Een ontspannen paard dat zich goed in zijn vel voelt en pijnvrij kan bewegen is een blij paard dat graag wil werken.  Dat is waar we allemaal naar streven. Toch?


Door een paard regelmatig te behandelen leer ik het paard en ruiter kennen en kan ik vroegtijdig problemen herkennen en voorkomen. Ik behandel steeds het hele paard en door met mijn handen te werken voel ik effectief wat er gebeurt in het lichaam.


Sportmassage is voor elk paard, elke leeftijd en elke discipline een meerwaarde.


  Diploma's & certificaten


  Paardenmassage

  Guasha Paard

  Raindrop therapie paard Essentiële Oliën

  Equine Fascial Manipulation Level 1

  Locatie