Steffi Clarysse

STEFFI CLARYSSE - Pensionstal Stal Warande" Welzijn mens en paard vanuit bewustzijn van lichamelijke en psychologische inzichten. "

 

Over Steffi Clarysse...


Van jongsaf had ik grote interesse in paarden. Paardrijden was eerst een jeugdhobby.


16 jaar geleden ben ik gestart met het uitbaten van Stal Warande. Het traditionele traject gaf me niet voldoende antwoorden en ik zocht mijn weg in natural horsemanship. Al snel kwam ik terecht bij de Canadese paardenfluisteraar Chris Irwin. Zijn manier van omgaan met paarden sprak me aan omdat hij zonder snoepjes, zonder commerciële artikelen, enkel op lichaamstaal respect en vertrouwen van de paarden kon winnen. Er volgde een mooie weg van verwerven van inzichten in zowel hoe paarden zijn, maar ook van evolutie en groei bij mezelf. Chris leert ons dat je om te werken met paarden niet alleen met techniek kan werken, maar dat het ook vooral een manier is van zijn.


In mijn schoolse opleiding heb ik Ergotherapie gevolgd. Ik zocht een manier om dit diploma te combineren met het werken met de paarden. Ik vond een mooie combinatie in het coachen met paarden. Hiervoor volgde ik diverse opleidingen zoals EAGALA, Chris Irwin EAPD, Pony Power for kids. Met deze achtergrond heb ik al heel wat mensen verder op weg kunnen helpen.


Ik kreeg heel wat vragen van mensen om hen te helpen met de opleiding van hun paard. Met de technieken van Irwin Insights kan ik hen op weg helpen om ervoor te zorgen dat het paard wil meewerken met hen, dat het paard begrijpt wat er gevraagd wordt en dat de ruiter met het paard kan communiceren. Maar soms miste ik nog iets. Als het paard het wil doen, maar een lichamelijke blokkade heeft, kan het paard dit niet doen. Hierdoor heb ik de opleiding Myofasciale Equine Therapist gevolgd. Met deze opleiding heb ik vanuit de anatomie van het paard geleerd om de fascia en de spieren van het paard los te maken en te behandelen. Zo kan het paard vrijer de volledige bewegingsmogelijkheden van zijn eigen lichaam benutten.


Vanuit het contact met de natuur vond ik de essentiële oliën ook heel interessant om te combineren met alle technieken, benaderingswijzen en coachingstrajecten. De essentiële oliën helpen om een lichamelijke en psychische balans te vinden en te ondersteunen.


Diploma's & certificaten


Irwin Insights Level 3

EAGALA Level 2

Myofascial Equine Therapist

Pony Power voor Kids Trainer 

Aromatherapie voor paarden en honden

Ergotherapie & coaching 

Locatie