Kell Reyserhove

KELL REYSERHOVE - Dressage & Rehab" Balance is not something you find, it is something you create... "

Over Kell Reyserhove...


4 peilers

 

  1. Duurzame dressuurtraining waarbij ontspanning en balans centraal staan voor zowel paard als ruiter.
  2. Revalidatietrainer bij Equicare Plus: Revalidatietraining, rechtrichten en trainen volgens de principes van 4 Dimension Dressage en Equicare Plus.
  3. Certified Trainer by Irwin Insights: Gedragstraining mbv grondwerk en longeren volgens de principes van Chris Irwin.
  4. Myofascial Release Therapeut (Equicare Plus, Massage Hippique, Raymond Bové)

 

Mijn drijfveer om “Revalidatietrainer” te worden was in eerste instantie om mijn eigen paarden en die van klanten zo correct mogelijk op te leiden, gezond en blessure vrij te houden. Al snel werd duidelijk dat eigenlijk ieder paard baat heeft bij deze benadering. Geen enkel paard is van nature in balans. Daardoor gaan ze zich al snel overbelasten en compenseren in hun lijf. Dit zorgt op lange termijn voor problemen en blessures!

 

Revalidatie training en duurzaam trainen is in feite hetzelfde. Revalidatietraining heeft dezelfde uitgangspunten als het trainen van een gezond paard. Het enige verschil is dat een revalidatiepaard verschillende beperkingen kan hebben vanwege blessures of gedrag. Daardoor moeten we een trainingsmethode moet kiezen die binnen de belastbaarheid van het paard valt en veilig is voor trainer en paard.

 

De twee voornamelijkste doelen van de training:


  1. Het aanleren van een correcte lichaamshouding, rompstabiliteit, balans en beweginspatroon.
  2. Het paard symmetrisch maken.

 

Als er sprake is van discomfort kan dit veel oorzaken hebben. Daarom ga ik voor de totaal aapak. De eerste stap is het herkennen. Ik werk dan ook graag samen met een deskundig team.

Volgende oorzaken kunnen ook gecombineerd voorkomen, zoals:

Blokkages in het bewegingsapparaat, inwendige problematiek, hoeven, voeding, huisvesting, zadel, hoofdstel, tanden, ruiterfitheid, rijtechnische problemen, mentale en traumatische aspecten.

Diploma's & certificaten


Equine Myofascial Relaese Therapeut

Irwin Insights Master 2

Paardenrevalidatietrainer Niv. 3

Locatie